Rendezvények betöltése

Miről is lesz szó?

Képzésünket elsősorban jogi képviselők (ügyvédek, jogtanácsosok) igényeinek figyelembevételével alakítottuk ki, de haszonnal vehet részt rajta mindenki, akinek -bármelyik oldalon – polgári perben kell részt venni.
Az új polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 2018. január 1-jén lépett hatályba, felváltva az 1952. évi III. tv.-t.
A hatályba lépés óta eltelt két év szerencsére néhány vitás kérdést megoldott (bár nem mindet…) és ennyi idő alkalmas volt arra, hogy néhány területen a bírói gyakorlat is körvonalazódni kezdhessen.
A képzésünk a gyakorlatra, az ismertté vált eseti döntésekre, CKOT állásfoglalásokra koncentrál, különös tekintettel a keresetlevél visszautasítására és az eljárás kezdeti szakaszára.
Az előadás kitér a joggyakorlat eddig kialakult eredményeire, különösen a keresetlevél visszautasításával és a perfelvételi szak egyéb kérdéseivel kapcsolatban.

Tematika

  • Az új Pp. alapelvei
  • A járásbírósági és törvényszéki per eltérései. A hatáskör és illetékesség változásai
  • A jogi képviselőre irányadó új szabályok
  •  A keresetlevél kötelező tartalmi kellékei és a hiányok jogkövetkezménye
  • A perfelvétel lépései
  • A perfelvételi tárgyalás menete
  • A perfelvételi beadványok és kötelező tartalmi kellékeik
  • A bizonyítási eljárás változásai, a magánszakértő, a jogellenesen szerzett bizonyíték
  • Az állítási és bizonyítási szükséghelyzet.
  • Dióhéjban a jogorvoslatokról

Szakmai előadó:

Dr. Kerepesy Krisztián

bíró – Pesti Központi Kerületi Bíróság


A MAVOR Legal Kft. a Magyar Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységet végzők továbbképzésére akkreditált képzési hely.

Akkreditációs szám: AK23/2019 

A kreditpont a Továbbképzési Kötelezettség teljesítésének mérésére szolgál. Kizárólag azon a Képzési eseményen szerezhető kreditpont, amelyet a MÜK Oktatási és Akkreditációs Bizottsága nyilvántartásba vett és hozzá kreditpontot rendelt.

Időpont

Előadás:

2020. szeptember 11. 10:00-15:30

Regisztráció:
9:30-tól

Helyszín

Budapest belvárosa

frekventált, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen. Pontos helyszínmegjelölés rendezvény előtt 7 nappal, melyről elektronikus levél formájában tájékoztatni fogjuk, a regisztráció során megadott elérhetőségen.

A részvétel az élőszavas konferencián óránként 1 kreditpont ér, ennek igazolására az érkezéskor és távozáskor aláírt jelenléti ív szolgál. Amennyiben ez eseményt sikeres számonkéréssel (vizsga) zárja, abban az esetben a részvétel a konferencián óránként 2 kreditpont ér. A számonkérés formája feleletválasztós teszt kitöltése, mely abban az esetben minősül sikeresnek, amennyibben Ön a helyes válaszok legalább 60%-át megjelölte. Az élőszavas konferencián való részvételért Önt abban az esetben is megilleti óránként 1 kreditpont, amennyiben a záróvizsgát 60% alatt teljesítette.

A MAVOR Legal Kft. a Magyar Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységet végzők továbbképzésére akkreditált képzési helyként vállalja, hogy a rendezvényt követő 15 napon belül a képzési eseményen megszerzett kreditpontról igazolást állít ki a résztvevőnek, és ugyanezen időn belül valamennyi, az adott kamaránál nyilvántartott résztvevő megszerzett kreditpontját közli a kamarával elektronikus úton.

Amennyiben Ön papír alapú tanúsítvány kiállítását igényli, abban az esetben kérjük jelezze igényét az info@mavor.hu emailcímre. 

A papír alapú tanúsítvány kiállításának és megküldésének díja 1000.-Ft+Áfa/küldemény, melyről adminisztrációs díjként számla kerül kiállításra és megküldésre az igénylő részére.

Válassza ki a megvásárolni kívánt jegyeket!

NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK!!!

A megjelenített jegyár bruttóban van feltüntetve, már tartalmazza az ÁFA (27%) összegét.

Jegyek

Unlimited jegy érhető el
SUPER Early Bird38 000 Ft /fő2020. szeptember 11-ig vásárolt jegy esetén!

Please fill in all required fields

Részletek

Dátum:
szeptember 11.
Időpont:
10:00 - 15:30
Összeg:
29921Ft
Rendezvény kategória:

Szervező

Mavor Legal Kft.
Telefon:
+36 70 586 7791
E-mail:
info@aktualis-ma.hu

Helyszín

Budapest
Magyarország + Google Térkép