Rendezvények betöltése

Tisztelt Résztvevőink/Érdeklődőink!

Tekintettel a jelenlegi és várható fokozódó járványügyi helyzetre, valamint figyelembe véve a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tájékoztatásait a 2020-as év további részére tervezett élőszavas képzési eseményeinket elhalasztjuk.

Kialakítottuk az előszavas, kontakt képzési események kiváltását biztosító online oktatási rendszerünket, hogy előírt továbbképzési kötelezettségeit a veszélyhelyzet alatt, otthonról is gondtalanul teljesíthesse.

Jelen képzési eseményünk e-learning forméban is elérhető ITT

Miről is lesz szó?

2018. július 1. napjától hatályos a 2017.évi XC. törvény a büntetőeljárásról. A törvény megalkotása során ígéret hangzott el többek között az eljárási szerepek pontosabb elhatárolása, új szemlélet térnyerése az eljárás különböző szakaszaiban és az eljárás gyorsítása tárgyában.

Több mint egy évvel a hatályba lépést követően már látható, hogy az új jogszabállyal szembeni várakozások alaposak voltak-e. Számos, bírák számára szervezett képzés résztvevőiként és előadóiként magunk is szerepet vállaltunk a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén (és lehet, hogy azon túl is) a jogalkalmazás egységesítésében. Az ennek során, valamint törvényszéki elsőfokú ügyeket tárgyaló bíróként, illetve másodfokú tanácselnökként szerzett tapasztalatainkat szeretnénk most átadni ügyvéd és jogtanácsos kollégák számára.

Tematika

I. Bírósági tárgyalást megelőző eljárási szakasz kérdései

 1. Törvényes vád, a vád hiányosságainak következményei
 2. Kényszerintézkedések fajtái, törvényi 
 3. Előkészítő ülés a gyakorlatban
  • Az előkészítő ülés mint eljárást gyorsító jogintézmény
  • Beismerő nyilatkozat elfogadása
  • Előkészítő ülés többvádlottas ügyekben
  • A bizonyítás korlátai

II. A bírósági tárgyalás 

 1. Az elsőfokú bírósági eljárás
  • Jelenlét a tárgyaláson (lemondás a jelenétről, kézbesítési megbízott)
  • Bizonyítási teher – bizonyítás hivatalból- tényálláshoz kötöttség
  • A tárgyalás lefolytatása
  • Kiemelt súlyú vagy sokvádlottas ügyek tárgyalási specifikumai
  • Védő díjazása
  • A fellebbezés iránya, terjedelme, korlátai
 1. A másodfokú eljárás
  • A felülbírálat terjedelme a fellebbezés iránya szerint (egy és több vádlottas ügyekben)
  • Megalapozatlanság és annak eljárásjogi következményei
  • Bizonyítás a másodfokú eljárásban, eltérő tényállás megállapítása, a felülmérlegelés tilalma
  • Védői díjazás/felkészülési díj

A képzési esemény nyilvántartásba vetéli száma: NY001012/2020

Szakmai előadó:

 dr. Laczó Adrienn

Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának törvényszéki elsőfokú ügyeket tárgyaló bírája, referádájába tartoznak különösen a gazdasági, illetve élet elleni bűncselekmények


Bemutatkozás

Egyéb tanulmányok:

 • a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának szakirányú továbbképzésén: A szervezett bűnözés elleni küzdelem elmélete és gyakorlata

 

Szakmai tevékenység:

 • ELTE Bibó István Szakkollégium, „Gazdasági bűncselekmények joga” című kurzus vezetője
 • Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettudományi Kar rendszeres előadója
 • fogalmazóképzés résztvevője
 • Bírósági fogalmazói Felvételi Versenyvizsga-bizottság tagja
 • Bírósági Ügyviteli Vizsgabizottsági elnök

Nemzeti kockázatelemzési munkacsoport (NAV-NGM-IM-BM-LÜ-OBH) tagja

dr. Pecze Tünde

A Fővárosi Törvényszék tanácselnöke, az elsőfokú döntések felülbírálatát végzi


Bemutatkozás

1992-ben végeztem az ELTE Állam és jogtudományi Karán, ettől kezdve a mai napig bíróságon dolgozom. Fogalmazói éveimet kisebb részben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon főként azonban a Legfelsőbb Bíróság Büntető Kollégiumában teljesítettem.

1995-ben nyertem bírói kinevezést, a Budapesti IV. és XV. Kerületei Bíróságon, majd a Budai Központi Kerületi Bíróságon 16 évig tárgyaltam elsőfokú büntető ügyeket, 3 évig a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság elnökhelyettese voltam.

2011-től a Fővárosi Törvényszéken másodfokú tanácsban, majd 2017-től tanácselnökként az elsőfokú döntések felülbírálatát végzem.

Gazdasági, büntetőjogi szakjogász végzettséggel rendelkezem.

Az egyre nagyobb szakmai tapasztalat birtokában a bírák, titkárok, fogalmazók számára szervezett képzéseken, konferencián sok esetben vállaltam elődást. 2019. októberében egy négy napos, a Fővárosi Ítélőtábla, a Fővárosi Törvényszék és a kerületi bíróságok bírái részvételével megtartott képzés keretében az új büntetőeljárási törvény értelmezése kapcsán a gyakorlat által felvetett kérdések megoldását célzó konzultációkat vezettem.

A MAVOR Legal Kft. a Magyar Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységet végzők továbbképzésére akkreditált képzési hely.

Akkreditációs szám: AK23/2019 

A kreditpont a Továbbképzési Kötelezettség teljesítésének mérésére szolgál. Kizárólag azon a Képzési eseményen szerezhető kreditpont, amelyet a MÜK Oktatási és Akkreditációs Bizottsága nyilvántartásba vett és hozzá kreditpontot rendelt.

Időpont

Előadás:

2020. október 22. 10:00-14:30

Regisztráció:
9:30-tól

Helyszín

Budapest belvárosa

frekventált, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen. Pontos helyszínmegjelölés rendezvény előtt 7 nappal, melyről elektronikus levél formájában tájékoztatni fogjuk, a regisztráció során megadott elérhetőségen.

A részvétel az élőszavas konferencián óránként 1 kreditpont ér, ennek igazolására az érkezéskor és távozáskor aláírt jelenléti ív szolgál. Amennyiben ez eseményt sikeres számonkéréssel (vizsga) zárja, abban az esetben a részvétel a konferencián óránként 2 kreditpont ér. A számonkérés formája feleletválasztós teszt kitöltése, mely abban az esetben minősül sikeresnek, amennyibben Ön a helyes válaszok legalább 60%-át megjelölte. Az élőszavas konferencián való részvételért Önt abban az esetben is megilleti óránként 1 kreditpont, amennyiben a záróvizsgát 60% alatt teljesítette.

A MAVOR Legal Kft. a Magyar Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységet végzők továbbképzésére akkreditált képzési helyként vállalja, hogy a rendezvényt követő 15 napon belül a képzési eseményen megszerzett kreditpontról igazolást állít ki a résztvevőnek, és ugyanezen időn belül valamennyi, az adott kamaránál nyilvántartott résztvevő megszerzett kreditpontját közli a kamarával elektronikus úton.

Amennyiben Ön papír alapú tanúsítvány kiállítását igényli, abban az esetben kérjük jelezze igényét az info@mavor.hu emailcímre. 

A papír alapú tanúsítvány kiállításának és megküldésének díja 1000.-Ft+Áfa/küldemény, melyről adminisztrációs díjként számla kerül kiállításra és megküldésre az igénylő részére.

Válassza ki a megvásárolni kívánt jegyeket!

NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK!!!

A megjelenített jegyár bruttóban van feltüntetve, már tartalmazza az ÁFA (27%) összegét.

Részletek

Dátum:
október 22.
Időpont:
10:00 - 14:30
Rendezvény kategória:

Szervező

Mavor Legal Kft.
Telefon:
+36 70 586 7791
E-mail:
info@aktualis-ma.hu

Helyszín

Budapest
Magyarország + Google Térkép